Cestoviny-s-tofu-a-kuracími-kúskami

Cestoviny s tofu a kuracími kúskami

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Cestoviny s tofu a kuracímí kúskami sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa nevedia vzdať mäsa ale zároveň sa chcú stravovať predsa len o niečo zdravšie. Toto jedlo je vhodné aj pre ľudí s alergiou na bielkovinu kravského mlieka a intoleranciou na laktózu. 

Cestoviny s tofu a kuracími kúskami

Príprava tohto receptu vám nezaberie viac ako 30 minút, pričom si pochutnáte na kombinácii kuracieho mäsa a tých ingrediencií, ktoré tomuto jedlu dodajú tú neprekonateľnú arómu a chuť.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 300 g kuracích pŕs
  • 2 bal.  TOFU biele
  • 1 bal. cestovín (napr. tagliatelle)
  • 200 g sterilizovaných sójových klíčkov
  • 1 malá sterilizovaná kukurica
  • 3 PL extra panenského olivového oleja
  • šťava (škrob) z jedného nastrúhaného zemiaku
  • 1 dcl vody
  • bazalku
  • soľ
  • mleté čierne korenie

Marináda:

  • 3 PL olivového oleja
  • 1 PL šťavy z citróna
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 PL worcesterskej omáčky
  • 2 strúčiky cesnaku
  • soľ
  • mletá červená paprika

 

 

  1. Do nádoby vložíme všetky suroviny na marinádu a spolu ich vyšľaháme. Nakrájané kuracie prsia a tofu ponoríme do marinády a necháme odstáť v chladničke min. 1 hodinu (mäso a tofu spolu nespájame, necháme ich samostatne).
  2. Na panvicu nalejeme olej a mäso opekáme asi 8 – 10 minút na prudkom ohni. Pridáme tofu, klíčky, kukuricu a všetko spolu zľahka premiešame.
  3. Po 5 minútach miešania vlejeme do zmesi zemiakový škrob a opätovne premiešame.
  4. Medzitým si v hrnci s osolenou vodou uvaríme cestoviny, ktoré po scedení pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
  5. Pripravené mäso zmiešame s cestovinami, osolíme soľou a mletým čiernym korením a zľahka premiešame.
  6. Podáme so šalátom a ozdobíme bazalkou.

Ďalšie recepty na cestoviny a inšpirácie na omáčky – cestoviny recepty

Prajeme vám dobrú chuť.