ZDRAVÉ RECEPTY: Hokkaido polievka s cícerom je vynikajúcim zdrojom vitamínov, a aj naozaj chutným receptom, ktorý ocenia všetky generácie. Kombinácia zeleniny, byliniek a semiačok je vynikajúca nielen pre milovníkov rastlinnej stravy.
Hokkaido polievka s cícerom
Jeseň si nás podmaňuje nielen svojimi farbami, ale aj svojimi plnými vôňami. Tekvica patrí nielen k symbolom tohto ročného obdobia, ale aj k jeho chutiam. Táto hokkaido polievka je úžasná kombináciou rôznej zdravej zeleniny a vôní byliniek. Príprava tohto receptu vám zaberie cca 60 minút a množstvo ingredienciií je určených pre 4 – 6 osôb.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 1 tekvica hokkaido
- 5 ks paradajok
- 2 PL rasce
- 1 ČL čili prášku
- 1/4 stonkového zeleru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 červená cibuľa
- 1,5 litra zeleninového vývaru
- 750 g uvareného cíceru
- 3 PL mandľových lupienkov
- 1 PL sezamových semienok
- 1 PL maku
- Morská soľ
- Mleté čierne korenie
- Koriander
- Kôra z 1 citróna
- Čerstvá mäta
- Petržlenová vňať
- Olivový olej
|
- Tekvicu ošúpeme, prekrojíme na polovicu a odstránime tekvicové jadierka. Paradajky tiež prekrojíme na polovicu
- Rúru si predhrejeme na 200°C. Tekvicu a paradajky dáme na plech, posypeme rascou, čili práškom, pokvapkáme olejom a upečieme do mäkka (cca 40 minút). Paradajky pečieme so šupkou!
- Na veľkú panvicu dáme olivový olej, pridáme nakrájanú cibuľu, zeler, cesnak, časť petržlenovej vňate, na kocky nakrájanú tekvicu a paradajky a zľahka premiešame
- Zalejeme zeleninovým vývarom, pridáme cícer, osolíme, privedieme do varu, znížime teplotu a varíme do mäkka
- 1/2 uvarenej polievky rozmixujeme mixérom do hladka, druhú necháme v pôvodnom stave. Nakoniec ich spolu zmiešame a okoreníme mletým čiernym korením
- Medzitým si na olivovom oleji do zlatista opražíme mandľové lupienky, sezamové semienka a mak. Tiež si nakrájame a spolu zmiešame citrónovú kôru, koriander, lístky mäty a petržlenovej vňate. Obe zmesi použijeme ako posýpku na polievku
- Polievku podávame vlažnú
Naša rada:
- Tekvicové jadierka nevyhadzujte do koša, ale ich upečte v rúre
|
|
|
Prajeme vám dobrú chuť a napíšte nám, ak vám naša hokkaido polievka chutila.