ZDRAVÉ RECEPTY: Banánový „chlieb“ je v kombinácii s pekanovými orechmi a agávovým sirupom zdravšou alternatívou k bežne dostupnej vianočke, ktorú spolu s maslom a džemom konzumujeme na raňajky.
Banánový chlieb s pekanovými orechmi a agávovým sirupom
Kombinácia celozrnnej múky, orechov, vanilky, jogurtu a agávového sirupu je zdraviu prospešná nielen pre dospelých, ale najmä pre naše deti.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 1/2 šálky mäkkého masla
- 2/3 šálky agávového sirupu
- 2 vajcia
- 1 3/4 pohánkovej múky
- 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
- 1 ČL soli
- 1 1/4 roztlačených banánov
- 1/2 šálky bieleho jogurtu
- 2 ČL vanilky
- 1/2 šálky pekanových orechov
|
- Rúru si predhrejeme na 200 °C
- V miske spolu zmiešame maslo a agávový sirup, pridáme celé vajcia a zľahka premiešame
- Múku, soľ a prášok do pečiva spolu zmiešame a necháme chvíľu postáť
- Banány, jogurt a vanilku spolu premiešame, pridáme nasekané orechy a zľahka premiešame
- Všetky tri časti (krok 3 + krok 4 + krok 2) spolu zmiešame a vylejeme do múkou vysypanej formy (napr. do formy na srnčí chrbát) a pečieme pri teplote 185 °C cca 50 – 60 minút
Naša rada:
- Formu na pečenie môžete samozrejme aj vystlať papierom na pečenie
- Ak doma nemáte pekanové orechy, môžete použiť aj vlašské orechy
- Pohánkovú múku môžete skombinovať aj s inými druhmi múk = napr. ovsenou, špaldovou, gaštanovou (ak máte celiakiu, použite iba pohánkovú múku)
|
|
|
Veríme, že vám náš banánový chlieb s pekanovými orechmi a agávovým sirupom bude chutiť.
Prajeme vám dobrú chuť