ZDRAVÉ RECEPTY: Muffiny sú pomerne obľúbeným dezertom už aj u nás. Čučoriedkové muffiny je recept, pri ktorom sme sa zámerne zamerali na zdravú ingredienciu: špaldovú múku.
Čučoriedkové muffiny zo špaldovej múky
Pýtate sa, prečo sme v tomto recepte použili špaldovú múku? Pretože okrem zdraviu prospešných látok, nám tiež pomáha v boji proti migréne. Ak trpíte migrénou, doprajte si špaldovú múku v naozaj hojnom množstve.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 2 PL masla (príp. margarínu)
- 1/3 šálky trstinového cukru
- 2 vajcia
- Kôra a šťava zo stredne veľkého BIO pomaranča
- 1 jablko
- 2 šálky špaldovej celozrnnej múky
- 2 ČL kypriaceho prášku
- 2 šálky čučoriedok
Naša rada:
- namiesto trstinového cukru môžete použiť napr. javorový sirup (najmä v prípade, že ich budú konzumovať aj deti)
- ak nemáte čerstvé čučoriedky, môžete použiť aj ich mrazenú verziu. Vtedy je však potrebné, aby boli pred použitím rozmrazené
|
- Rúru predhrejeme na 185 °C
- Cukor a maslo spolu zmiešame v miske, pridáme celé vajcia, pomarančovú kôru a šťavu, a dobre premiešame
- Jablko ošúpeme, nastrúhame na jemno strúhadle, a pridáme do vyššie uvedenej zmesi
- Špaldovú celozrnnú múku zmiešame s kypriacim práškom, necháme chvíľu postáť a zľahka zmiešame so zmesou
- Čučoriedky umyjeme, pričom dávame pozor, aby sme ich nepopučili a jemne ich vmiešame do zmesi
- Zmes vylejeme do formy na muffiny a pri teplote 170 °C ich pečieme cca 25 – 30 minút
- Muffiny necháme vychladnúť a podávame so šťavou z čerstvého ovocia
|
|
|
Veríme, že vám náš recept na čučoriedkové muffiny bude chutiť. V prípade, že chcete vyskúšať naše ďalšie recepty, ponúkame vám napr. jablkovú štrúdľu s hrozienkami.
Dúfame, že vám naše čučoriedkové muffiny budú chutiť. Prajeme vám dobrú chuť