Čučoriedkové muffiny

Čučoriedkové muffiny zo špaldovej múky

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Muffiny sú pomerne obľúbeným dezertom už aj u nás. Čučoriedkové muffiny je recept, pri ktorom sme sa zámerne zamerali na zdravú ingredienciu: špaldovú múku.  

Čučoriedkové muffiny zo špaldovej múky

Pýtate sa, prečo sme v tomto recepte použili špaldovú múku? Pretože okrem zdraviu prospešných látok, nám tiež pomáha v boji proti migréne. Ak trpíte migrénou, doprajte si špaldovú múku v naozaj hojnom množstve.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 2 PL masla (príp. margarínu)
  • 1/3 šálky trstinového cukru
  • 2 vajcia
  • Kôra a šťava zo stredne veľkého BIO pomaranča
  • 1 jablko
  • 2 šálky špaldovej celozrnnej múky
  • 2 ČL kypriaceho prášku
  • 2 šálky čučoriedok

Naša rada:

  • namiesto trstinového cukru môžete použiť napr. javorový sirup (najmä v prípade, že ich budú konzumovať aj deti)
  • ak nemáte čerstvé čučoriedky, môžete použiť aj ich mrazenú verziu. Vtedy je však potrebné, aby boli pred použitím rozmrazené

 

 

  1. Rúru predhrejeme na 185 °C
  2. Cukor a maslo spolu zmiešame v miske, pridáme celé vajcia, pomarančovú kôru a šťavu, a dobre premiešame
  3. Jablko ošúpeme, nastrúhame na jemno strúhadle, a pridáme do vyššie uvedenej zmesi
  4. Špaldovú celozrnnú múku zmiešame s kypriacim práškom, necháme chvíľu postáť a zľahka zmiešame so zmesou
  5. Čučoriedky umyjeme, pričom dávame pozor, aby sme ich nepopučili a jemne ich vmiešame do zmesi
  6. Zmes vylejeme do formy na muffiny a pri teplote 170 °C ich pečieme cca 25 – 30 minút
  7. Muffiny necháme vychladnúť a podávame so šťavou z čerstvého ovocia

Veríme, že vám náš recept na čučoriedkové muffiny bude chutiť. V prípade, že chcete vyskúšať naše ďalšie recepty, ponúkame vám napr.  jablkovú štrúdľu s hrozienkami.

čučoriedkové muffiny

Dúfame, že vám naše čučoriedkové muffiny budú chutiť. Prajeme vám dobrú chuť