francúzske zemiaky

Francúzske zemiaky s tofu

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Francúzske zemiaky sú obľúbeným jedlom pre malých i veľkých. Zdravšia varianta s tofu vám pomôže nakŕmiť rodinu i urobiť niečo viac pre svoje zdravie.

Francúzske zemiaky s tofu

Ak by ste tento recept na francúzske zemiaky chceli ešte trošku vylepšiť, nebojte sa použiť korenia vhodné na zemiaky, buď zo svojej bylinkovej záhradky alebo zakúpenú hotovú zmes. Ako sme už spomínali mnoho krát, tofu je výborným nositeľom chutí.

Čo potrebujeme:

Postup:

  • 900 g zemiakov na kolieska
  • 2 ks údeného TOFU
  • 80 g mrkvy
  • 100 g  cibule
  • 80 g póru
  • 100 g cukiny
  • 80 g papriky (tricolora)
  • 0,8 dcl oleja
  • 10 g cesnaku
  • 1/2 KL rasce
  • 1 KL sladkej papriky
  • 1/2 KL zmesi na gril. zeleninu
  • 1/2 KL provensálskeho korenia
  • 400 g kyslej smotany
  • 2 ks vajec
  • 1/2 KL vegety
  • soľ
  1. Zemiaky, mrkvu, cibuľu, pór a cukinu nakrájame na kolieska.
  2. TOFU nakrájame na kocky
  3. Nakrájané zemiaky zaparíme na 10 minút v konvektomate (alebo ich celé uvaríme do polomäkka a potom nakrájame).
  4. Zemiaky potom premiešame s olejom, vyložíme nimi vymastený plech a osolíme.
  5. TOFU spolu so zeleninou premiešame s olejom, koreninami a soľou, prekladáme do vrstiev so zvyšnými zemiakmi na plech.
  6. Nakoniec vymiešame vajcia s kyslou smotanou a vegetou a zalejeme nimi plech.
  7. Zapečieme v rúre pri 180˚C cca 25-30 minút a podávame so zeleninovým šalátom.

Dúfame, že vám naše francúzske zemiaky budú chutiť.

Prajeme vám dobrú chuť