ZDRAVÉ RECEPTY: Tieto do chrumkava upečené tofu fašírky budú chutiť každému a to aj bez prílohy. Neobvyklé a zaujímavé zloženie zázvorovej omáčky dodá tomuto jedlu originálnu a jemnú chuť s dávkou tej správnej pikantnosti.
Tofu fašírky so zázvorovou omáčkou
Zo skúseností vieme, že tofu fašírky sú jedlo, ktorému neodolajú ani zarytí mäsožrútii. Len ich treba presvedčiť, aby ochutnali a potom už to ide samo. Toto jedlo môžete kľudne servírovať ako nedeľný obed.
Čo potrebujeme:
|
Postup:
|
Fašírka:
- 2 ks bieleho TOFU
- 150 g ovsených vločiek
- 80 g kukurice
- 100 g hlávkovej kapusty (biela a červená)
- 80 g cibule
- 0,5 dcl oleja
- štipka sušeného korianderu
- 5 g petržlenovej vňate
- 5 g cesnaku
- štipka mletej rasce
- štipka vegety
- štipka majoránu
- soľ
Omáčka
- 40 g čerstvého zázvoru
- 100 g cibule
- 100 g jabĺk
- 70 g petržlenu
- 30 g medu
- 0,3 dcl citrónovej šťavy
- 0,2 l smotany
- 0,3 l vody
- štipka vegety
- ocot
- škrob
- soľ
- sójová omáčka
|
- Biele TOFU nastrúhame (roztlačíme rukami), premiešame s koreninami a roztlačeným cesnakom, rozložíme na vymastený plech a zapekáme 10 minút pri 200 °C.
- Kapustu si zatiaľ najemno nakrájame, jemne osolíme a sparíme v pare na 10 minút.
- Ovsené vločky prelejeme vriacou vodou a scedíme.
- Cibuľu opečieme na oleji s kukuricou, zmiešame s TOFU a pridávame strúhanku, pokiaľ zmes nenadobudne konzistenciu na formovanie fašírok.
- Vytvarujeme fašírky o hmotnosti a pečieme na vymastenom plechu 20 minút pri teplote 200 °C.
- Na zázvorovú omáčku opražíme cibuľu, s trochou cukru a pridáme rozmixovaný zázvor s trochou vody.
- Pridáme nastrúhané jablká, petržlen, med, citrón, vegetu, soľ a zalejeme vodou.
- Po udusení rozmixujeme, zjemníme smotanou a zahustíme škrobom.
|
Dúfame, že vám naše tofu fašírky so zázvorovou omáčkou budú naozaj chutiť.
Prajeme vám dobrú chuť