Špaldové pečivo – domáce bagety
Máte radi čerstvé, chrumkavé, voňavé špaldové pečivo? Tak ste na správnej adrese. Naučíme vás, ako si upiecť domáce rustikálne bagety podľa veľmi jednoduchého receptu. Verte, že už iné nebudete chcieť.
Špaldové pečivo – domáce bagety
Základný recept na špaldové pečivo, v tomto prípade bagety, pozostáva len zo štyroch ingrediencií. My sme najprv skúšali bagetky jednoduché a potom sme začali experimentovať aj s pridávaním rôznych prísad. Ktorékoľvek sme ochutnali, zachutili a zožal veľký úspech. Napriek tomu, že ide o kysnuté cesto, je tak jednoduché, že sa určite podarí aj začiatočníkovi. Nepotrebujete dokonca ani špeciálne vybavenie. Stačí vám hrnček, jedna väčšia miska a varecha. A ak máte doma len hladkú múku, nevadí. Použite rovnaké množstvo ako špaldovej múky – domáce je domáce a aspoň máte istotu, že tam nie sú ingrediencie, ktoré do pečiva nepatria.
Tak sa do toho pustíme.
Jedna dávka vystačí na dve bagety.
Čo potrebujeme: | Postup: |
Náš tip: Naše bagety sú dobré same o sebe, ale vrelo vám odporúčame trochu sa pohrať s ingredienciami. Ø Špaldové so semiačkami: do múky vmiešajte za lyžicu semiačok podľa chuti – ľanové, tekvicové, slnečnicové. Ø Ražné s rascou: 1 hrnček hladkej múky nahraďte ražnou a do múky zamiešajte 1 ČL celej rasce. Ø Cibuľové: na oleji osmažte jednu na drobno nakrájanú cibuľu a vmieste ju do už vykysnutého cesta. Cesto potom treba ešte raz riadne ručne premiesiť. Ø Olivové: postupujeme podobne ako pri cibuľovej, ale namiesto cibule do cesta vmiesime za 2 lyžice posekaných olív.
|
|
A takto sa nám podarila cibuľová bagetka:
Vyskúšate naše špaldové pečivo? Presvedčili sme vás, že je veľmi jednoduché? Ak vám toto špaldové pečivo zachutilo, odporúčame aj recept na superľahký špaldový chlieb bez kysnutia.