Šalát z quinoa s lahôdkovým tofu
Quinoa si vo svete získava stále viac pozornosti a pomaly sa udomácňuje aj v našej kuchyni. Pripravili sme pre vás jednoduchý a chutný šalát, ktorý si poľahky pribalíte so sebou na obed do práce, či do školy.
Šalát z quinoa s lahôdkovým tofu
Quinoa sa pripravuje podobne ako ryža, varí sa v osolenej vode, cca 15 minút. Pred tepelnou úpravou ju určite prepláchnite, aby ste ju zbavili horkastej chuti. My sme si ju pripravili na slano, ale jej chuť je natoľko neutrálna a použitie variabilné, že si ju môžete pripraviť s ovocím, medom, pridať do polievok.
Ak rozmýšľate, či pridať lahôdkové tofu, určite vyskúšajte – opečené na olivovom oleji do chrumkava jemne pripomína klasickú hrianku.
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Quinoa by určite nemala chýbať v jedálničku, je zdrojom minerálov, obsahuje vápnik, železo, draslík, horčík, vitamíny B, A, C, E, má vysoký obsah aminokyselín, ktoré sú pre nás veľmi dôležité. A navyše neobsahuje lepok, čiže je vhodná aj pre celiatikov.
Vyskúšajte aj ďalšie naše recepty:
- zeleninový šalát Caesar s chrumkavým tofu
- vitamníny v zime – 3x výborný šalát
- jemne pikantný zeleninový šalát
- feniklový šalát s chilli tofu
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty: