Chutný jarný recept, ktorý sa hodí ako občerstvenie na párty alebo ľahkú večeru, zvládne aj úplný začiatočník. Vyskúšajte Mini quiche so špenátom a hubami.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 200g špaldovej múky
- 100g masla
- 100ml vody
- štipka soli
- 200g TOFU biele/ natural
- 100g baby špenátu
- 100ml sójového mlieka
- 10 stredne veľkých šampiňónov
- 2 strúčiky cesnaku
- 1pl olivového oleja
- čierne korenie, soľ
|
- Z múky, nakrájaného masla, vody a štipky soli vypracujeme cesto, ktoré rozvaľkáme, vyložíme ním formičky, popicháme ho vidličkou a pečieme zhruba 10 minút na 170 stupňov.
- Medzitým si nachystáme náplň: Rozmixujeme tofu s mliekom do hladka. Na olivovom oleji opečieme pretlačený cesnak, pridáme špenát, nakrájané šampiňóny, podlejeme trochou vody a chvíľu dusíme.
- Nakoniec prilejeme rozmixované tofu, ochutíme a zmes navrstvíme na predpečené cesto a pečieme ešte asi 20 minút (záleží na veľkosti formičiek).
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče