Tradičné vietnamské zeleninové bagetky prinesú na váš stôl chuť exotiky. Čerstvý koriander, zázvor alebo biela reďkovka zároveň blahodárne vplývajú na vaše zdravie.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 2 stredné bagety
- 1 biele tofu natural
- 1 čl sezamového oleja
- 2 pl sójovej omáčky
- 1 pl nastrúhaného zázvoru
- 2 na tenké prúžky nakrájané mrkvy
- Kúsok bielej reďkovky (tiež na tenké prúžky – julienne)
- ½ hrnčeka ryžového octa
- ¼ hrnčeka vody
- 3 lyžice trstinového cukru
- Čerstvý koriander
- Šalátovú uhorku
- Jarnú cibuľku
|
- Tofu opláchneme, nakrájame na 8 časti (rozrežeme ho pozdĺžne a potom ešte na polovicu a na polovicu), zabalíme do čistej utierky, zaťažíme a necháme aspoň 20 minút lisovať. Medzitým si pripravíme nakladanú zeleninu. V malom kastróliku zmiešame ocot s vodou a cukrom a na miernom plameni zahrievame až kým sa cukor úplne nerozpustí. Potom to odstavíme z plameňa, zamiešame nakrájanú zeleninu, prelejeme do uzatvárateľnej nádoby a necháme aspoň 30 minút marinovať.
- Keď máme tofu vylisované, pripravíme marinádu. Sezamový olej zmiešame so sójovou omáčkou a zázvorom a vložíme do toho tofu, ktoré aspoň 30 minút marinujeme.
- Potom kúsky tofu poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie, potrieme zvyšnou marinádou a pečieme 10 minút v rúre vyhratej na 200 stupňov, po 10 minútach tofu otočíme a z druhej strany pečieme ďalších 10 minút.
- Nakoniec rozkrojíme bagetky, ktoré jemne potrieme olivovým olejom, opečieme, naskladáme do nich tofu, marinovanú zeleninu, čerstvú uhorku, jarnú cibuľku, koriander, priklopíme, jemne stlačíme a podávame.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče