Zemiakové lokše zo špaldovej múky potreté paštétovo-šampiňónovou plnkou sú zdravou pochúťkou, ktorú si môžete rýchlo a bez problémov urobiť pri každej príležitosti. Skúste ich práve podľa nášho receptu.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
Na lokše
- 700 g zemiakov
- 250 g špaldovej múky
- 1 lyžička soli
- 50 g masla
Na plnku
|
- Zemiaky uvaríme, pretlačíme, pridáme múku, soľ a spracujeme na tuhé cesto. Z kúskov cesta vyvaľkáme placky a pečieme na horúcej panvici z oboch strán. Nakoniec roztopíme maslo, ktorým lokšu potrieme.
- Na panvici rozpustíme maslo. Pridáme nakrájanú cibuľu a restujeme do sklovita. Následne pridáme nakrájané šampióny, ochutíme soľou, korením a paprikou. Restujeme 2-3 minúty.
- Upečenú lokšu potrieme paštétovou nátierkou na ktorú pridáme opečenú šampiónovo-cibuľovú zmes.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče