Tento ľahký a zdravý šalát bude príjemné spestrenie medzi vianočnými jedlami, ktoré často bývajú ťažké na strávenie. Dobrú chuť.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 800 g šošovice
- 1 balenie tofu biele/natural
- 4 lyžice sójovej omáčky
- 2 lyžičky trstinového cukru
- 2 strúžiky cesnaku
- 1 lyžička sezamového oleja
- štipku sušeného chilli
- 4 lyžice olivového oleja
- 1 zväzok jarných cibuliek
- šťava z 1 limetky
- hrsť petržlenovej vňate
- soľ a korenie
|
- Zo sójovej omáčky, cukru, cesnaku, sezamového oleja, chilli a olivového oleja urobíme marinádu, v ktorej marinujeme tofu pokrájané na kocky minimálne jednu hodinu.
- Šošovicu uvaríme domäkka.
- Namarinované kocky tofu sprudka opečieme na panvici, kým nie sú chrumkavé, približne 7-10 minút.
- Jarné cibuľky nasekáme nadrobno.
- Kocky tofu zmiešame so šošovicou, jarnou cibuľkou, dochutíme šťavou z limetky, soľou a korením a posekanou petržlenovou vňaťou.
- Podávame ešte teplé.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče