Skúste si pripraviť cícerové tikka masala s tofu na náš spôsob. Jednoduchý recept a svižná príprava prekvapí vynikajúcou chuťou indickej kuchyne. Trochu exotiky v zime predsa nezaškodí.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 1 strúčik cesnaku
- čerstvý zázvor o veľkosti polovice palca
- 1 lyžica rastlinného oleja
- 1/2 lyžice sušenej červenej papriky
- 1 lyžička korenia garam masala
- 1/2 lyžičky soli
- 1 lyžica paradajkového pretlaku
- 1 čerstvá chilli paprička
- menšia hrsť koriandru
- 1/2 lyžice strúhaného kokosu
- 1/2 lyžičky rasce
- 1/2 lyžičky koriandrových semiačok
- 1 tofu biele/natural
- 250 g vareného cíceru v konzerve
- 400 ml kokosového mlieka
|
- Na oleji osmahneme cesnak a zázvor, kým zľahka nezhnednú a nezačnú výrazne voňať.
- Cesnak, zázvor a všetky ostatné koreniny a bylinky pridáme do mažiara (alebo mixéra) a vytvoríme hladkú pastu.
- Na novej panvici na oleji osmahneme cícer a tofu pokrájané na kocky, pridáme lyžicu a pol tikka masala pasty.
- Spoločne osmahneme 2-3 minúty, kým sa cícer neprepojí s pastou.
- Zalejeme kokosovým mliekom a necháme dusiť 10 minút.
- Podávame s indickými plackami alebo jasmínovou ryžou dozdobené čerstvým koriandrom.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče