Banánový chlieb s pekanovými orechmi a agávovým sirupom

Banánový chlieb s pekanovými orechmi a agávovým sirupom

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Banánový „chlieb“ je v kombinácii s pekanovými orechmi a agávovým sirupom zdravšou alternatívou k bežne dostupnej vianočke, ktorú spolu s maslom a džemom konzumujeme na raňajky.

Banánový chlieb s pekanovými orechmi a agávovým sirupom

Kombinácia celozrnnej múky, orechov, vanilky, jogurtu a agávového sirupu je zdraviu prospešná nielen pre dospelých, ale najmä pre naše deti.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 1/2 šálky mäkkého masla
  • 2/3 šálky agávového sirupu
  • 2 vajcia
  • 1 3/4 pohánkovej múky
  • 1 ČL kypriaceho prášku do pečiva
  • 1 ČL soli
  • 1 1/4 roztlačených banánov
  • 1/2 šálky bieleho jogurtu
  • 2 ČL vanilky
  • 1/2 šálky pekanových orechov

 

  1. Rúru si predhrejeme na 200 °C
  2. V miske spolu zmiešame maslo a agávový sirup, pridáme celé vajcia a zľahka premiešame
  3. Múku, soľ a prášok do pečiva spolu zmiešame a necháme chvíľu postáť
  4. Banány, jogurt a vanilku spolu premiešame, pridáme nasekané orechy a zľahka premiešame
  5. Všetky tri časti (krok 3 + krok 4 + krok 2) spolu zmiešame a vylejeme do múkou vysypanej formy (napr. do formy na srnčí chrbát) a pečieme pri teplote 185 °C cca 50 – 60 minút

Naša rada:

  • Formu na pečenie môžete samozrejme aj vystlať papierom na pečenie
  • Ak doma nemáte pekanové orechy, môžete použiť aj vlašské orechy
  • Pohánkovú múku môžete skombinovať aj s inými druhmi múk = napr. ovsenou, špaldovou, gaštanovou (ak máte celiakiu, použite iba pohánkovú múku) 

Veríme, že vám náš banánový chlieb s pekanovými orechmi a agávovým sirupom bude chutiť.

Prajeme vám dobrú chuť