Bazovo-jahodový tofu koláč

Print Friendly

Bazový sirup má rád asi každý. Použite bazu aj na viac netradičný spôsob – do koláča. Určite vám bude chutiť.

 Čo potrebujeme: Postup:
  • Korpus:
  • 200g maslových sušienok
  • 70g roztopeného masla
  • Stredná vrstva:
  • 3x balenie bieleho tofu
  • 3 PL medu
  • 2 PL vanilkového cukru
  • 2 dl kvalitného bazového sirupu
  • 1 Zlatý klas
  • Vrchná vrstva:
  • 100 g jahôd
  • 150 g čučoriedok
  • 1 balíček agarového želé
  • 400 ml vody
  • Šťavu z 1 citróna
  • 5 PL trstinového cukru
  1. Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli
  2. Sušienky rozdrvíme, pridáme rozpustené maslo, dôkladne vymiešame a natlačíme na spodok okrúhlej formy (priemer cca 28 cm)
  3. Dáme na chvíľku vychladiť do chladničky.
  4. Medzitým si pripravíme strednú vrstvu. Tofu rozbalíme, zbavíme ho prebytočnej vody a nahrubo nakrájame do misy.
  5. Pridáme všetky ostatné suroviny (okrem zlatého klasu) a ponorným tyčovým mixérom dôkladne rozmixujeme do hladka.
  6. Pridáme zlatý klas a ešte chvíľu mixujeme, kým sa úplne nezapracuje do hustého tekutého cesta.
  7. Vylejeme do formy na vychladený korpus a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 40 minút.
  8. Po dopečení necháme vychladnúť.
  9. Medzitým pripravíme želé. To uvaríme vo vode s citrónovou šťavou a po odstavení z ohňa osladíme.
  10. Navrch vychladnutého koláča poukladáme jahody, ktoré zalejeme nie úplne horúcim želé a necháme stuhnúť.

 

TOFU biele

 

Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

zapekaná zelenina

Jedlá bez mäsa

mrkvové šatôčky

Dezerty a koláče