Bazový sirup má rád asi každý. Použite bazu aj na viac netradičný spôsob – do koláča. Určite vám bude chutiť.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- Korpus:
- 200g maslových sušienok
- 70g roztopeného masla
- Stredná vrstva:
- 3x balenie bieleho tofu
- 3 PL medu
- 2 PL vanilkového cukru
- 2 dl kvalitného bazového sirupu
- 1 Zlatý klas
- Vrchná vrstva:
- 100 g jahôd
- 150 g čučoriedok
- 1 balíček agarového želé
- 400 ml vody
- Šťavu z 1 citróna
- 5 PL trstinového cukru
|
- Maslo rozpustíme vo vodnom kúpeli
- Sušienky rozdrvíme, pridáme rozpustené maslo, dôkladne vymiešame a natlačíme na spodok okrúhlej formy (priemer cca 28 cm)
- Dáme na chvíľku vychladiť do chladničky.
- Medzitým si pripravíme strednú vrstvu. Tofu rozbalíme, zbavíme ho prebytočnej vody a nahrubo nakrájame do misy.
- Pridáme všetky ostatné suroviny (okrem zlatého klasu) a ponorným tyčovým mixérom dôkladne rozmixujeme do hladka.
- Pridáme zlatý klas a ešte chvíľu mixujeme, kým sa úplne nezapracuje do hustého tekutého cesta.
- Vylejeme do formy na vychladený korpus a pri teplote 180 stupňov pečieme asi 40 minút.
- Po dopečení necháme vychladnúť.
- Medzitým pripravíme želé. To uvaríme vo vode s citrónovou šťavou a po odstavení z ohňa osladíme.
- Navrch vychladnutého koláča poukladáme jahody, ktoré zalejeme nie úplne horúcim želé a necháme stuhnúť.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče