ZDRAVÉ RECEPTY: Hamburger s cícerom a kukuricou je určite zdravšou alternatívou k bežne ponúkanému hamburgeru z hovädzieho či bravčového mäsa.
HAMBURGER s cícerom a kukuricou
Príprava tohto receptu trvá približne 30 minút, avšak vaše chuťové poháriky to určite ocenia. Tento hamburger je vhodný nielen pre ľudí, ktorí uprednostňujú rastlinnú stravu, ale aj pre ľudí s alergiou na bielkovinu kravského mlieka či intoleranciou na laktózu.
Náš tip: sójová majonéza
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 1 ks cíceru v plechovke (cca 400 g)
- 1 ks kukurice v plechovke (cca 350 g)
- 1/2 ČL mletej papriky
- 1/2 ČL mletého koriandra
- 1/2 ČL mletej rasce
- kôra z 1 citróna
- čerstvý koriander
- 3 PL špaldovej hladkej múky
- špaldová múka na obaľovanie
- soľ
- olivový olej
- hlávkový šalát
- 2 ks paradajok
- kečup
- 4 ks celozrnných, špaldových žemlí (tvar „hamburger“) alebo si ich môžete upiecť podľa nášho receptu „špaldový chlieb bez kysnutia“, „špaldové bagety„
|
- Do mixéra vložíme cícer, kukuricu, sušený koriander, mletú rascu a papriku, citrónovú kôru, špaldovú múku a štipku soli
- Túto zmes rozmixujeme tak, aby jej konzistenica nebola hladká, ale aby sa zachovala hrubšia konzistencia (napr. konzistencia na jemno nakrájanej zeleniny)
- Z takto vytvorenej zmesi vytvarujeme cca 4 rovnako veľké, 2 cm hrubé placky, ktoré obalíme v špaldovej múke. Poukladáme ich na tanier a necháme ich stuhnúť v chladničke asi na 20-30 minút
- Takto pripravené placky vysmažíme na panvici, na rozohriatom olivovom oleji do zlatista
- Počas vysmážania si pripravíme listy hlávkového šalátu a paradajky si nakrájame na kolieska
- Žemľu si rozrežeme na polovicu a vrstvíme tak, že na spodnú časť natrieme kečup, na to položíme placku, paradajky a lístky hlávkového šalátu a čerstvého koriandru
|
Fantázií sa medze nekladú, takže si samozrejme môžete svoj hamburger s cícerom a kukuricou ešte dochutiť podľa svojej vlastnej chuti.
Prajeme vám dobrú chuť