ZDRAVÉ RECEPTY: Cestoviny s tofu a kuracímí kúskami sú ideálnou voľbou pre tých, ktorí sa nevedia vzdať mäsa ale zároveň sa chcú stravovať predsa len o niečo zdravšie. Toto jedlo je vhodné aj pre ľudí s alergiou na bielkovinu kravského mlieka a intoleranciou na laktózu.
Cestoviny s tofu a kuracími kúskami
Príprava tohto receptu vám nezaberie viac ako 30 minút, pričom si pochutnáte na kombinácii kuracieho mäsa a tých ingrediencií, ktoré tomuto jedlu dodajú tú neprekonateľnú arómu a chuť.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 300 g kuracích pŕs
- 2 bal. TOFU biele
- 1 bal. cestovín (napr. tagliatelle)
- 200 g sterilizovaných sójových klíčkov
- 1 malá sterilizovaná kukurica
- 3 PL extra panenského olivového oleja
- šťava (škrob) z jedného nastrúhaného zemiaku
- 1 dcl vody
- bazalku
- soľ
- mleté čierne korenie
Marináda:
- 3 PL olivového oleja
- 1 PL šťavy z citróna
- 3 PL sójovej omáčky
- 1 PL worcesterskej omáčky
- 2 strúčiky cesnaku
- soľ
- mletá červená paprika
|
- Do nádoby vložíme všetky suroviny na marinádu a spolu ich vyšľaháme. Nakrájané kuracie prsia a tofu ponoríme do marinády a necháme odstáť v chladničke min. 1 hodinu (mäso a tofu spolu nespájame, necháme ich samostatne).
- Na panvicu nalejeme olej a mäso opekáme asi 8 – 10 minút na prudkom ohni. Pridáme tofu, klíčky, kukuricu a všetko spolu zľahka premiešame.
- Po 5 minútach miešania vlejeme do zmesi zemiakový škrob a opätovne premiešame.
- Medzitým si v hrnci s osolenou vodou uvaríme cestoviny, ktoré po scedení pokvapkáme olejom, aby sa nezlepili.
- Pripravené mäso zmiešame s cestovinami, osolíme soľou a mletým čiernym korením a zľahka premiešame.
- Podáme so šalátom a ozdobíme bazalkou.
|
Ďalšie recepty na cestoviny a inšpirácie na omáčky – cestoviny recepty
Prajeme vám dobrú chuť.