27 mája 2015
Chrumkavá špargľa namiesto hranoliek
Máte radi hranolky? Vymeňte klasické zemiaky a panvicu s množstvom rastlinného oleja za špargľu, olivový olej a elektrickú, prípadne plynovú rúru. Ak náš recept vyskúšate, verte, že chrumkavá špargľa vás svojou chuťou naozaj prekvapí.
Chrumkavá špargľa namiesto hranoliek
Faktom je, že každý z nás dostane z času načas chuť na niečo smažené. Dnešný recept je v porovnaní s klasickými hranolkami jednoznačne zdravší, a to najmä vďaka použitiu strúhanky, špaldovej múky a olivového oleja.
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Takto pripravenú špargľu môžeme podávať s:
Špargľa je zdrojom:
- vitamínu A
- vitamínu B2
- vitamínu B6
- vitamínu C
- kyseliny listovej
- draslíka
- horčíka
- fytochemikálií (karotenoidy, flavonoidy)
Viac sa o zdravotných účinkoch špargle dozviete v článku – Viete, aký zdravotný prínos má pre vás špargľa?
Zdravotné účinky: parmezán
- je zdrojom vápnika, ktorý udržuje vaše kosti zdravé
- vďaka vitamínu A udržuje vašu kožu a zuby zdravé
- je vhodný najmä pre deti a mladistvých
- je vhodný pre tých, ktorých organizmus netoleruje laktózu = mliečny cukor
Zdravotné účinky: špalda
- bsahuje betakarotén, ktorý chráni proti infekciám rôzneho druhu a zároveň ochraňuje náš zrak
- obsahuje draslík, horčík a ďalšie minerály, ktoré pomáhajú nášmu srdcu
- je zdrojom kvalitných rastlinných bielkovín, sacharidov a nenasýtených mastných kyselín
- je nielen výživná a ľahko stráviteľná, ale jej konzumácia podporuje trávenie, činnosť čriev a bojuje proti migréne
Veríme, že vám naša chrumkavá špargľa bude chutiť. Ďalšie recepty na chrumkavé zeleninové hranolky nájdete tu.
Prajeme vám dobrú chuť.