ZDRAVÉ RECEPTY: Recept na grilovaný losos so špargľou a šťavou z limetky je vynikajúcim zdrojom vitamínu D, ktorý okrem slnka prijímame najmä z rýb. Okrem lososa vám ponúkame aj špargľu a limetku, ktoré tomuto receptu dodávajú netradičnú chuť.
Grilovaný losos so špargľou a šťavou z limetky
Príprava tohto receptu vám zaberie cca 30 minút a množstvo ingrediencií je určených pre cca 4 osoby. Na svoje si teda prídu nielen deti a celiatici ale aj všetci tí, ktorí nemôžu konzumovať kravské mlieko.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 600 g zemiakov
- 4 ks filet z lososa s kožou (viď. obrázok)
- 300 g špargle
- 1 ks limetky (potrebujeme: šťavu z 1/2 limetky a nastrúhanú kôru z celej limetky)
- 2 PL kapary
- 1 strúčik cesnaku
- 5 PL extra panenského olivového oleja
- 1 PL nasekanej petržlenovej vňate
- 1 PL nasekanej pažítky (aj sušenej)
- soľ
|
- Zemiaky ošúpeme, prekrojíme na polovicu a v osolenej vode ich uvaríme do mäkka. Premiešame ich s 1 PL olivového oleja a s nasekanou petržlenovou vňaťou
- Na panvicu dáme olej a lososa osmažíme do chrumkava z oboch strán. Začíname smažením (cca 4-5 minút) tej strany, kde je koža. Druhú stranu smažíme asi po dobu 2-3 minút
- Pokiaľ sa nám smaží losos, vložíme špargľu do osolenej a vriacej vody a necháme ju variť až kým nezmäkne
- Nastrúhanú kôru z limetky, nakrájané kapary, roztlačený cesnak a nasekanú pažítku spolu premiešame a zmiešame s uvarenou špargľou
- Grilovaného lososa polejeme šťavou z limetky a podávame so zemiakmi a pripravenou špargľou
|
Dúfame, že vám náš recept zabezpečujúci kvalitnú dávku vitamínu D bude naozaj chutiť.
Prajeme vám dobrú chuť