Viete ako vyzerá jar na tanieri? Urobte si jarný koláč s hráškom a tofu a uvidíte. Môžete si ho urobiť ako ľahkú večeru alebo zobrať na prvý jarný piknik.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- ½ balenia lístkového cesta
- 1 biele tofu natural
- ½ hrnčeka (rastlinnej) smotany (alebo o niečo menej sójového nápoja)
- 2 menšie citróny (prípadne 1 väčší)
- Zväzok jarnej cibuľky
- Hrsť lístkov čerstvej bazalky
- 200g hrášku
- Sezamové semienka/ďalšie bylinky či klíčky na ozdobu
|
- Z lístkového cesta si vyvaľkáme obdĺžnik, ktorým vyložíme formu na pečenie. Okraje necháme aspoň o ½ centimetra vyššie než je bok formy. Na dne cesto husto popicháme vidličkou, prikryjeme papierom na pečenie, zaťažíme (nejakými suchými strukovinami alebo drobnými formičkami na pečenie) a pečieme v rúre vyhriatej na 170 stupňov asi 15 minút. Po tomto čase odstránime zaťaženie a do chrumkava dopekáme ešte asi 10 minúť (až kým nie je celý korpus krásne do zlatista).
- Medzitým si pripravíme náplň. Na tú nakrájame tofu na malé kúsky a dohladka ho rozmixujeme so smotanou a citrónovou šťavou. Nakoniec primiešame nadrobno nakrájanú jarnú cibuľku a bazalku.
- Krém rozotrieme na vychladnutý upečený korpus, posypeme čerstvým hráškom a navrch ho ešte môžeme dozdobiť napríklad sezamovými semienkami či trochou klíčkov.
- Pred podávaním ho necháme aspoň hodinu v chladničke. Dobrú chuť!
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:

Cestoviny a pizza

Jedlá bez mäsa

Dezerty a koláče