20 okt 2014
Kvasená kapusta: viete, ako si ju správne pripraviť?
ZDRAVÉ RECEPTY: Kvasená kapusta je obrovským zdrojom vitamínu C, z ktorého profituje najmä náš imunitný systém. Keďže je v súčasnosti ten pravý čas na prípravu domácej kvasenej kapusty, postupne vám prinesieme zopár overených receptov, ktoré počas zimy ulahodia vašim chuťovým pohárikom.
Kvasená kapusta: viete, ako si ju správne pripraviť?
Recept 1:
Čo potrebujeme: | Postup: |
Dôležité:
|
|
Máte problém udržiavať kapustu pri teplote 0°C? Sterilizujte ju!
Ak bývate v byte a neviete zabezpečiť správnu teplotu pre vykvasenú kapustu, môžete postupovať tak, že ju sterilizujete do sklenených pohárov. Ak by ste tak neurobili, mohla by sa vám pokaziť.
Recept 2:
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Prečo je kvasená kapusta pre naše zdravie taká výnimočná?
- je vynikajúcim zdrojom vitamínu C (obsah vitamínu C je vyšší ako v surovej kapuste)
- je zdrojom vitamínov B (vrátane kyseliny listovej), K, E a A
- obsahuje bielkoviny
- obsahuje draslík a horčík
- pomáha proti únave
- pomáha v činnosti imunitného systému
- pomáha svalom a podporuje mozgovú činnosť
- chráni pred ochoreniami pľúc, pečene a hrubého čreva
- pomáha aj pri trávení
Viac receptov vám prinesieme čoskoro …