Linecké koláčiky s ovocím a s plnkou na 3 spôsoby
Sezóna bobuľového ovocia je v plnom prúde a bola by veľká škoda nevyužiť tieto sladké a zdravé dary prírody. Upečte si spolu s nami výborné, zaujímavo tvarované a veľmi jednoduché linecké koláčiky v mini verzii s čerstvým ovocím. Ingrediencie na ich prípravu máte určite doma a príprava cesta je veľmi jednoduchá. A ovocie? Aké sa vám zažiada. Jahody, maliny, čučoriedky, ríbezle, černice – ktoré si vyberiete?
Linecké koláčiky s čerstvým ovocím a s plnkou na 3 spôsoby
Takto pripravené linecké koláčiky sa dajú predpripraviť a napiecť vopred. Nenaplnené koláčiky sa dajú zamraziť aj na mesiac-dva a vás už neprekvapí žiadna neohlásená návšteva.
Čo potrebujeme: | Postup: |
Na cesto:
Tri druhy rýchlych plniek do koláčikov: Vanilková: 1 vanilkový puding, 250 ml mlieka, 2 PL kryštálového cukru, 100 ml šľahačkovej smotany. Puding uvarte podľa návodu, ale použite len 250 ml mlieka. Po uvarení nechajte úplne vychladnúť a pred podávaním doňho vmiešajte vyšľahané šľahačku. Pomocou zdobiaceho vrecka naplňte koláčiky a ozdobte čerstvým ovocím podľa vlastného výberu. Čokoládová: rovnaký postup a suroviny ako pri vanilkovej plnke, ale do ešte teplého pudingu vmiešajte 50 g horkej čokolády. Zvyšok postupu je opäť rovnaký. Z čerstvého syra: 2 balenia čerstvého syra, 4 PL práškového cukru, šťava z polovičky citróna. Všetko vymiešame vidličkou do hladkého krému a zdobiacim vreckom naplníme koláčiky a dozdobíme ovocím.
|
|
Linecké koláčiky v tvare košíčkov sú ideálnym dezertom, ktorého sa neobjete. My sme vám dali návod na tri rôzne druhy. Podeľte sa s nami o vaše verzie!