Medovo zázvorové tofu

Medovo zázvorové tofu

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Medovo zázvorové tofu je nielen zdrojom zdravých bielkovín, ale aj pomocníkom pre váš imunitný systém. Quinoa a kel dodávajú tomuto receptu nezameniteľnú chuť.  

Medovo zázvorové tofu

Ak u vás pretrváva názor, že tofu je syr bez chuti, tak vedzte, že ak vyskúšate náš recept, určite zmeníte svoj názor. Kombinácia tofu, sójovej omáčky, medu, zázvoru, quinoa a kelu bude chutiť nielen vašim deťom, ale aj tým viac revoltujúcim polovičkám.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 2 bal. bieleho TOFU
  • 3 PL sójovej omáčky
  • 1 PL medu
  • 2 ČL nastrúhaného zázvoru
  • 1 ČL repkového oleja

Šalát: 

  • 1 ČL repkového oleja
  • 1/2 cibule
  • 1 šálka zeleninového vývaru
  • 1 šálka quinoa
  • 8 šálok nakrájaného kelu

Naša rada:

  • namiesto repkového oleja môžete použiť aj sezamový olej, prípadne olivový olej

 

  1. Tofu vyberieme z obalu, vysušíme papierovou útierkou
  2. Z 2 kusov tofu si nakrájame 8 rovnakých štvorčekov
  3. V miske zmiešame sójovú omáčku s medom, zázvorom a repkovým olejom. V tejto zmesi marinujeme tofu cca 15 minút z každej strany
  4. Tofu spolu s marinádou osmažíme na panvici, každú stranu cca 3-4 minúty (na miernom ohni)

Šalát = postup prípravy

  • Na panvicu dáme olej, nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do zlatista
  • Pridáme zeleninový vývar, privedieme k varu, pridáme quiona a pomaly varíme cca 20 minút (počas varenia môžeme podľa potreby pridať vodu)
  • Keď je quinoa mäkká, vmiešame do nej kel a varíme ďalších cca 5 minút

Osmažené tofu podávame so šalátom s quinoa a kelom, ktorý môžeme poliať marinádou  

Prajeme vám dobrú chuť