ZDRAVÉ RECEPTY: Medovo zázvorové tofu je nielen zdrojom zdravých bielkovín, ale aj pomocníkom pre váš imunitný systém. Quinoa a kel dodávajú tomuto receptu nezameniteľnú chuť.
Medovo zázvorové tofu
Ak u vás pretrváva názor, že tofu je syr bez chuti, tak vedzte, že ak vyskúšate náš recept, určite zmeníte svoj názor. Kombinácia tofu, sójovej omáčky, medu, zázvoru, quinoa a kelu bude chutiť nielen vašim deťom, ale aj tým viac revoltujúcim polovičkám.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 2 bal. bieleho TOFU
- 3 PL sójovej omáčky
- 1 PL medu
- 2 ČL nastrúhaného zázvoru
- 1 ČL repkového oleja
Šalát:
- 1 ČL repkového oleja
- 1/2 cibule
- 1 šálka zeleninového vývaru
- 1 šálka quinoa
- 8 šálok nakrájaného kelu
Naša rada:
- namiesto repkového oleja môžete použiť aj sezamový olej, prípadne olivový olej
|
- Tofu vyberieme z obalu, vysušíme papierovou útierkou
- Z 2 kusov tofu si nakrájame 8 rovnakých štvorčekov
- V miske zmiešame sójovú omáčku s medom, zázvorom a repkovým olejom. V tejto zmesi marinujeme tofu cca 15 minút z každej strany
- Tofu spolu s marinádou osmažíme na panvici, každú stranu cca 3-4 minúty (na miernom ohni)
Šalát = postup prípravy
- Na panvicu dáme olej, nakrájanú cibuľu, ktorú osmažíme do zlatista
- Pridáme zeleninový vývar, privedieme k varu, pridáme quiona a pomaly varíme cca 20 minút (počas varenia môžeme podľa potreby pridať vodu)
- Keď je quinoa mäkká, vmiešame do nej kel a varíme ďalších cca 5 minút
Osmažené tofu podávame so šalátom s quinoa a kelom, ktorý môžeme poliať marinádou |
|
|
Prajeme vám dobrú chuť