Ak neviete odolať palacinkám, tento recept je pre vás ako stvorený. Zdanlivo jednoduché a tradičné palacinky si pripravte trochu inak a užite si zdravé maškrtenie.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- Na palacinky:
- 1 hrnček sójového mlieka
- 1 hrnček hladkej múky
- 50g rozpusteného masla
- 1 lyžicu trstinového cukru (alebo iného sladila)
- Štipku soli
- Na tvaroh:
- 1 biele tofu natural
- ½ hrnčeka sójového mlieka
- Šťavu a kôru z ½ citróna a ½ limetky
- 2-3 lyžice práškového cukru (alebo iného sladidla)
|
- Všetky ingrediencie na palacinky zmiešame, zľahka prešľaháme metličkou a necháme aspoň 10 minút odpočívať.
- Medzitým si pripravíme tvaroh. Na ten rozmixujeme nakrájané tofu s mliekom (na začiatok pridáme menej mlieka aby sme mohli regulovať hustotu), šťavou a kôrou z citróna a limetky a cukrom.
- Podľa chuti pridáme viac citrónovej šťavy alebo sladidla a konzistenciu upravíme množstvom mlieka.
- Pripravený tofu tvaroh dáme do chladničky a upečieme palacinky. Tie potom naplníme tvarohom a čerstvými jahodami.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče