ZDRAVÉ RECEPTY: Pečená plnená paprika v tomto recepte je blízkou príbuznou svojej slávnej klasiky – plnenej papriky. V tomto prípade nepotrebujete variť až tak veľa omáčky a keď pridáte TOFU urobíte pre svoje zdravie niečo viac.
Pečená plnená paprika s tofu
Pečená plnená paprika urobí radosť celej rodine a je vhodná ako nedeľný obed alebo večera po fyzicky náročnom dni.
Čo potrebujeme:
|
Postup:
|
Plnka do papriky:
- 2 ks paprika červená (hrubostenná)
- 150 g guľatá ryža
- 1 ks biele TOFU
- 50 g paradajky
- 70 g cibuľa
- 10 g petržlenová vňať
- 5 g cesnak
- 0,2 dcl olej
- majoránka
- vegeta
- podľa chuti strúhanka
- sójová omáčka
Parajková omáčka:
- 200 g paradajkový pretlak
- 4 dcl zeleninový vývar
- 1/2 káv. lyž. nové korenie
- 1 káv. lyž. cesnak
- 1 káv. lyž. zmes na taliansku kuchyňu
- podľa chuti klinčeky
- podľa chuti cukor, škrob, soľ
|
- papriku si rozkrojíme na polovice (spolu so stopkou) a vyčistíme
- nastrúhané TOFU, cibuľu, paradajky zmiešame s uvarenou ryžou, korením a olejom
- podľa potreby pridáme strúhanku a dochutíme sójovou omáčkou
- zmes plníme do rozpolených paprík a pečieme pri 200˚C asi 15 minút
- Paradajkovú omáčku pripravíme z pretlaku, vývaru a korením podľa chuti. Zahustíme škrobom podľa potreby.
|
Dúfame, že vám bude naša pečená plnená paprika chutiť :-)
Prajeme vám dobrú chuť