pečená-plnená-paprika

Pečená plnená paprika s tofu

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Pečená plnená paprika v tomto recepte je blízkou príbuznou svojej slávnej klasiky – plnenej papriky. V tomto prípade nepotrebujete variť až tak veľa omáčky a keď pridáte TOFU urobíte pre svoje zdravie niečo viac.

Pečená plnená paprika s tofu

Pečená plnená paprika urobí radosť celej rodine a je vhodná ako nedeľný obed alebo večera po fyzicky náročnom dni.

Čo potrebujeme:

Postup:

Plnka do papriky:

  • 2 ks paprika červená (hrubostenná)
  • 150 g guľatá ryža
  • 1 ks biele TOFU
  • 50 g paradajky
  • 70 g cibuľa
  • 10 g petržlenová vňať
  • 5 g cesnak
  • 0,2 dcl olej
  • majoránka
  • vegeta
  • podľa chuti strúhanka
  • sójová omáčka

Parajková omáčka:

  • 200 g paradajkový pretlak
  • 4 dcl zeleninový vývar
  • 1/2 káv. lyž. nové korenie
  • 1 káv. lyž. cesnak
  • 1 káv. lyž. zmes na taliansku kuchyňu
  •  podľa chuti klinčeky
  •  podľa chuti cukor, škrob, soľ
  1. papriku si rozkrojíme na polovice (spolu so stopkou) a vyčistíme
  2. nastrúhané TOFU, cibuľu, paradajky zmiešame s uvarenou ryžou, korením a olejom
  3. podľa potreby pridáme strúhanku a dochutíme sójovou omáčkou
  4. zmes plníme do rozpolených paprík a pečieme pri 200˚C asi 15 minút

 

  1. Paradajkovú omáčku pripravíme z pretlaku, vývaru a korením podľa chuti. Zahustíme škrobom podľa potreby.

Dúfame, že vám bude naša pečená plnená paprika chutiť :-)

Prajeme vám dobrú chuť