pizza cesto

Pizza cesto z netradičných surovín

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Pripraviť si dobré pizza cesto nie je vôbec jednoduché, najmä vtedy, ak chceme vynechať bielu múku. Vyskúšali sme preto použiť sladké zemiaky, amarant a naše ďalšie suroviny, aby sme dokázali pripraviť jeho chutnú a zároveň zdravšiu variantu.

Pizza cesto z netradičných surovín

Príprava tohto receptu vám potrvá cca 30 minút a vďaka použitým ingredienciám si na svoje prídu nielen milovníci netradičných chutí, ale aj ľudia s intoleranciou na laktózu, lepok či alergiou na bielkovinu kravského mlieka. Pri príprave tohto receptu môžete využiť čas a pripraviť si chutné smoothie na podporu trávenia.

Čo potrebujeme: Postup:

 

 

  1. Rúru predhrejeme na cca 180 ℃
  2. V mixéri rozmixujeme sladké zemiaky a vaječné bielka. Postupne pridávame amarantovú a kokosovú múku, psyllium, soľ a mleté čierne korenie
  3. Vytvorené cesto rozotrieme (hrúbka cca 0,5 cm) na plech (vymastený olejom a posypaný pohánkovou múkou) a necháme upiecť cca 15 minút
  4. Pizza cesto vyberieme, potrieme zmesou paradajkového pretlaku a oregana a obložíme surovinami podľa svojho výberu
  5. Pizzu vložíme späť do rúry a dopečieme ďalších cca 15 minút

Komplexné informácie o psylliu, ktorý sme použili v recepte, sa dočítate v článku: psyllium – podpora zdravia. Veríme, že si psyllium obľúbite, a že sa stane každodennou súčasťou vášho života. Naše zdravie i zdravie celej našej rodiny je predsa to najdôležitejšie, no nie?

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty na pizzu:

Veríme, že náš recept na domáce pizza cesto vyskúšate a dáte nám vedieť, ako vám táto netradičná pizza chutila.

Prajeme vám dobrú chuť