Rýchly špaldový chlieb bez kysnutia
Rýchly nekysnutý špaldový chlieb sme objavili po tom, ako sa nám doma minul chlebík a obchody boli zatvorené. Potrebovali sme ho rýchlo a recept na tento špaldový nám prišiel veľmi vhod. Zatiaľ čo tradičné chlebové recepty vyžadujú veľa trpezlivosti a dlhé čakanie kým riadne vykysnú, náš špaldový netreba miesiť a nekysne. Neobsahuje ani štipku bielej múky a z tohto univerzálneho cesta sa okrem chleba dajú pripraviť aj šikovné žemličky.
Rýchly nekysnutý špaldový chlieb
Všetko, čo budete na špaldový chlieb potrebovať, je pár základných ingrediencí, jedna varecha, misa a plech na pečenie vystlaný papierom na pečenie. Recept vystačí na jeden menší chlebík alebo 6-8 malých žemličiek. Ak sa vám osvedčí, kľudne zdvojnásobte suroviny a prebytočný chlieb si zmrazte.
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Špalda:
- je starý nešľachtený druh pšenice so zaujímavou orechovou chuťou
- obsahuje vysoký podiel bielkovín, nenasýtené mastné kyseliny, zinok, horčík, vápnik, draslík a vitamíny B, A a E
- patrí medzi tzv. hrejivé potraviny – prekrvuje organizmus
- stimuluje imunitný systém a pôsobí regeneračne na bunky
- je ľahko stráviteľná a býva lepšie znášaná alergikmi
Vyskúšajte aj výborné špaldové domáce bagetky.
Recept na rýchly nekysnutý špaldový chlieb si určite založte. Nikdy neviete, kedy sa vám zíde…