sicílska-polievka-s-baklažánom

Sicílska polievka s baklažánom

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Sicílska polievka s baklažánom je vynikajúcou variantou pre tých z vás, ktorí majú radi zeleninové polievky. Ak milujete baklažán, ktorý tvorí základ tejto polievky, tak vedzte, že si prídete na svoje. 

Sicílska polievka s baklažánom

Príprava našej polievky vám zaberie približne 45 minút vášho času. Množstvo ingrediencií je určené pre 4 porcie. Ak máte v mrazničke odložený mäsový vývar, neváhajte ho použiť. Verte, že polievka bude vďaka nemu ešte chutnejšia.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 250 g baklážánu
  • 1 malá cibuľa
  • 1 PL mletej červenej papriky
  • 50 g zeleru (najlepší je stonkový zeler)
  • 1 bal. zelených olív
  • 2 ČL kapár
  • paradajkový pretlak
  • mäsový vývar
  • extra panenský olivový olej
  • mleté čierne korenie
  • soľ

 

 

  1. Baklažán umyjeme, nakrájame na kolieska, osolíme, zalejem vodou a necháme odstáť cca 15 minút. Následne vodu vylejeme a baklažán odložíme na bok.
  2. Nakrájanú cibuľu opražíme do zlatista na olivovom oleji a pridáme červenú papriku.
  3. Pridáme paradajkový pretlak, mäsový vývar a necháme variť.
  4. Približne v polovici varenia pridáme nakrájaný stonkový zeler, olivy, kapary a baklažán.
  5. Pridáme soľ, mleté čierne korenie podľa potreby a podávame s cereálnym pečivom.

Táto polievka je samozrejme vhodná pre celiatikov, ľudí s intoleranciou na laktózu a alergiou na bielkovinu kravského mlieka. Samozrejme, že ju odporúčame aj vašim deťom.

Prajeme vám dobrú chuť.