slaný koláč

Slaný koláč z karfiolu a čierneho sezamu

Print Friendly

Náš dnešný slaný koláč nie je z pohľadu prípravy nič zložité, práve naopak. Ak obľubujete zapekané jedlá, napr. aj bez obsahu mäsa, tento recept je kombináciou karfiolu, vajíčok, do zlatista orestovanej cibuľky a cesnaku, pričom nechýbajú ani rôzne druhy byliniek a viac či menej známy čierny sezam.

Slaný koláč z karfiolu a čierneho sezamu

Ak trpíte celiakiou, namiesto kombinácie hladkej múky a oleja (na vymastenie formy na pečenie), môžete použiť papier na pečenie. Okrem spodnej časti formy ním však nezabudnite vyložiť aj boky.

Čo potrebujeme: Postup:

Naša rada:

  • ak nemáte čierny sezam, môžete použiť klasický biely alebo už rovnako dostupný žltý sezam
  • Ružičky karfiolu uvaríme do polomäkka v osolenej vode, necháme vychladnúť
  • Formu na pečenie vymastíme olivovým olejom a vysypeme múkou
  • Cibuľu a cesnak orestujeme do zlatista a vložíme do misky
  • Do misky pridáme celé vajíčka, bylinky, zmes rozšľaháme a nakoniec pridáme uvarený karfiol
  • Zmes zľahka premiešame, dochutíme soľou a korením, vylejeme ju do formy na pečenie, posypeme nakrájanou červenou cibuľkou a pri teplote 200 stupňov C upečieme do zlatista
  • Upečený koláč vyberieme z formy a po okrajoch ho posypeme čiernym sezamom
  • Takto pripravený slaný koláč podávame vychladený

Vyskúšajte aj náš slaný quiche so špenátom, ktorý je medzi vami, našim priaznivcami veľmi obľúbený.  Taktiež môžete vyskúšať aj naše zapekané cestoviny s tuniakom alebo naše zapekané cestoviny so zeleninou a údeným tofu. Nezabúdajte na to, že údené tofu ocenia najmä milovníci mäsa a mäsových výrobkov.

Ak ste však práve dostali chuť na niečo sladké, môžno vás potešia tieto recepty:

Veríme, že vám náš slaný koláč bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.

Špagety bolognese s-údeným-tofu

Cestoviny a pizza

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Dezerty a pečenie

zeleninové rizoto

Jedlá bez mäsa