Sójová tatárska omáčka

Sójová tatárska omáčka: viete, ako si pripraviť?

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Bežne dostupná tatárska omáčka sa najčastejšie používa v kombinácii s vyprážaným syrom a hranolkami. Niektorí z nás ju však milujú aj v kombinácii s pečenými zemiakmi či grilovanou zeleninou. Dnes vám ponúkame recept, ktorý doma hravo zvládnete. 

Sójová tatárska omáčka: viete, ako si pripraviť?

Základ tohto receptu tvorí sója, ktorá má pre organizmus mnoho prospešných účinkov. Ak váš organizmus netoleruje lakózu či lepok, je tento recept pre vás naozaj vhodný.

Čo potrebujeme: Postup:
  • 2 bal. bieleho TOFU
  • 1 malá červená cibuľa (kvôli farbe)
  • 5 ks sterilizovaných uhoriek
  • petržlenová vňať
  • kôpor
  • šťava z 1 citróna
  • soľ
  • mleté čierne korenie
  • sójové mlieko (príp. voda)

 

 

  1. Cibuľu, sterilizované uhorky, petržlenovú vňať a kôpor si nakrájame na jemno
  2. V miske rozmixujeme 2 bal. bieleho tofu, pridáme nakrájanú zeleninu a všetko spolu dobre premiešame
  3. Dochutíme soľou, mletým čiernym korením, šťavou z citróna a konzistenciu omáčky rozriedime sójovým mliekom, prípadne vodou

Náš recept na sójovú tatársku omáčku môžte využiť aj v kombinácii s:

Okrem tatárskej omáčky vyskúšajte aj náš recept na sójovú majonézu, ktorá váš zemiakový šalát urobí lahodnejším a zdravším pre vaše trávenie

Veríme, že vám náš recept na sójovú tatársku omáčku bude chutiť

Prajeme vám dobrú chuť