Chrumkavá zelenina s opraženým tofu bude chutiť asi každému. Pripravte si ich na čínsky spôsob so sójovou omáčkou.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 1 balenie bieleho tofu
- hrsť nakrájanej špargle
- hrsť zelených fazuliek
- hrsť nakrájanej mrkvy
- 3 lyžice oleja
- 1 lyžicu zemiakového škrobu
- soľ
- Na omáčku:
- 1 lyžicu olivového oleja
- 1 lyžicu nastrúhaného zázvoru
- 1 lyžicu pretlačeného cesnaku
- 1 lyžicu ryžového octu (môže sa vynechať)
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 3 lyžice hnedého cukru
- 1 lyžicu zemiakového škrobu
- čierne korenie
|
- Pripravíme si omáčku, ktorá vznikne zmiešaním všetkých surovín na omáčku, do ktorých pridáme aj približne dve lyžice vody.
- Tofu nakrájame na kocky, zmiešame s lyžicou zemiakového škrobu.
- Kocky pražíme na 2 lyžiciach oleja (pričom ho miešame aby sa pekne opieklo zo všetkých strán).
- K tofu, ktoré stále pražíme pridáme asi 2 lyžice pripravenej omáčky.
- Keď omáčka skaramelizuje, odložíme tofu na tanier.
- Do panvice dáme 1 lyžicu oleja, nakrájanú zeleninu a pár minút podusíme kým zelenina trochu nezmäkne.
- Nakoniec pridáme zvyšnú omáčku, opečené tofu a všetko to poriadne premiešame.
- Podávame s ryžou a posypané sezamovými semienkami.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče