ZDRAVÉ RECEPTY: Sviečková na smotane s lahôdkovým tofu je vynikajúci variant za klasickú verziu sviečkovej, kde sa bežne používa mäso. Lahôdkové tofu dokáže plne nahradiť chuť mäsa a k vášmu žalúdku je omnoho šetrnejšie.
Sviečková na smotane s lahôdkovým tofu
V tomto recepte sme do omáčky použili klasickú kyslú smotanu, avšak ak váš organizmus netoleruje produkt, akým je kyslá smotana, ponúkame vám recept na sójovú kyslú smotanu.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 4 ks lahôdkového TOFU
- 1 PL koreniacej zmesi na pečené mäso
- olivový olej
- 4 ks mrkvy
- 1 ks cibule
- 1 ks zeleru
- 2 ks petržlenu
- cesnak
- 3 PL smotany
- 1 PL vegety
- zemiakový škrob (šťava z čerstvého zemiaku)
- muškátový orech
- 2 ks bobkového listu
- nové korenie
- biele korenie
- 2 dcl vody
- šťava z citrónu
- cukor
- soľ
|
- Na oleji opražíme cibuľu, pridáme nastrúhanú zeleninu, koreniny, zalejeme vodou a dusíme pokiaľ zelenina nezmäkne.
- Dosolíme a všetko spolu rozmixujeme.
- Omáčku osolíme cukrom, citrónom a podľa potreby zahustíme zemiakovým škrobom.
- Pridáme kyslú smotanu na zjemnenie a na chvíľu odstavíme.
- Na záver precedíme cez jemné sito.
- Lahôdkové TOFU pozdĺžne prekrojíme na dve polovice, potrieme zmesou oleja a koreniacej zmesi.
- TOFU poukladáme na panvicu a opekáme do zlatista.
- Podávame s knedľou.
|
Dúfame, že vám naša sviečková na smotane bude chutiť
Prajeme vám dobrú chuť