tofu fašírka so zázvorovou omáčkou

Tofu fašírky so zázvorovou omáčkou

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Tieto do chrumkava upečené tofu fašírky budú chutiť každému a to aj bez prílohy. Neobvyklé a zaujímavé zloženie zázvorovej omáčky dodá tomuto jedlu originálnu a jemnú chuť s dávkou tej správnej pikantnosti.

Tofu fašírky so zázvorovou omáčkou

Zo skúseností vieme, že tofu fašírky sú jedlo, ktorému neodolajú ani zarytí mäsožrútii. Len ich treba presvedčiť, aby ochutnali a potom už to ide samo. Toto jedlo môžete kľudne servírovať ako nedeľný obed.

Čo potrebujeme:

Postup:

Fašírka:

  • 2 ks bieleho TOFU
  • 150 g ovsených vločiek
  • 80 g kukurice
  • 100 g hlávkovej kapusty (biela a červená)
  • 80 g cibule
  • 0,5 dcl oleja
  • štipka sušeného korianderu
  • 5 g petržlenovej vňate
  • 5 g cesnaku
  • štipka mletej rasce
  • štipka vegety
  • štipka majoránu
  • soľ

Omáčka

  • 40 g čerstvého zázvoru
  • 100 g cibule
  • 100 g jabĺk
  • 70 g petržlenu
  • 30 g medu
  • 0,3 dcl citrónovej šťavy
  • 0,2 l smotany
  • 0,3 l vody
  • štipka vegety
  • ocot
  • škrob
  • soľ
  • sójová omáčka
  1. Biele TOFU nastrúhame (roztlačíme rukami), premiešame s koreninami a roztlačeným cesnakom, rozložíme na vymastený plech a zapekáme 10 minút pri 200 °C.
  2. Kapustu si zatiaľ najemno nakrájame, jemne osolíme a sparíme v pare na 10 minút.
  3. Ovsené vločky prelejeme vriacou vodou a scedíme.
  4. Cibuľu opečieme na oleji s kukuricou, zmiešame s TOFU a pridávame strúhanku, pokiaľ zmes nenadobudne konzistenciu na formovanie fašírok.
  5. Vytvarujeme fašírky o hmotnosti a pečieme na vymastenom plechu 20 minút pri teplote  200 °C.

 

  1. Na zázvorovú omáčku opražíme cibuľu, s trochou cukru a pridáme rozmixovaný zázvor s trochou vody.
  2. Pridáme nastrúhané jablká, petržlen, med, citrón, vegetu, soľ a zalejeme vodou.
  3. Po udusení rozmixujeme, zjemníme smotanou a zahustíme škrobom.

Dúfame, že vám naše tofu fašírky so zázvorovou omáčkou budú naozaj chutiť.

Prajeme vám dobrú chuť