Nebojte sa spájať jemne štipľavú a sladkú chuť. Grilovaný tofu satay s arašidovou omáčkou je spojenie pre toto leto a víkendové grilovačky s priateľmi.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- Na marinádu:
- 1 šalotku (alebo polovicu menšej cibule)
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 cm zázvoru
- Šťava z pol citróna
- 1 lyžicu sójovej omáčky
- ½ lyžičky kurkumy
- Na omáčku:
- Pol hrnčeka arašidového masla
- Pol hrnčeka vody
- Štvrť hrnčeka sójovej omáčky
- 3 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice hnedého cukru
- Trošku zázvoru
|
- V mixéri vymiešame všetky ingrediencie na marinádu.
- Tofu nakrájame pozdĺžne na 3 časti.
- Nakrájané tofu naložíme do marinády aspoň na 30 minút, no najlepšie cez noc.
- Potom jednotlivé paličky napichneme na špajdle a grilujeme z každej strany pekne do zlato-hneda.
- Medzitým si pripravíme omáčku. Na panvici zmiešame všetky ingrediencie a chvíľku povaríme, aby sa prepojili chute. V prípade, ak je veľmi hustá, pridáme trocha vody.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče