sušené-paradajky-v-oleji

Viete, ako si pripraviť sušené paradajky v oleji?

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Paradajky sú zdrojom draslíka, kyseliny listovej, vitamínu A a C. Nielen čerstvé ale aj sušené paradajky majú pre náš organizmus mnoho pozitívnych zdravotných účinkov

Recept: sušené paradajky v oleji

Sušené paradajky môžeme použiť do rôznych druhov šalátov alebo len tak na hrianku s cesnakom. Výhodou je, že ak máte k dispozícii veľa prezretých paradajok, môžete si okrem kečupu pripraviť aj ich sušenú verziu.

Čo potrebujeme: Postup:
  • Paradajky (ľubovoľné množstvo)
  • Cesnakový olej
  • Soľ
  • Cesnak
  • Poháre na zaváranie

 

 

  1. Paradajky umyjeme, osušíme a nakrájame na hrubšie plátky
  2. Poukladáme ich na papier na pečenie a na plechu ich usušíme v rúre (príp. v sušičke)
  3. Na spodok pohárov dáme trochu cesnakového oleja, osolíme, poukladáme vrstvu usušených paradajok a potrieme trochou prelisovaného cesnaku
  4. Tieto vrstvy opakujeme až po vrch pohára, pričom ich ukladáme natesno
  5. Naplnený pohár zalejeme cesnakovým olejom, dobre uzavrieme a uložíme na chladné miesto

Prajeme vám dobrú chuť a nech sa vám vaše sušené paradajky vydaria na jednotku.

Pozrite si aj ďalšie nápady Ako si pripraviť …