15 júna 2015
Zapekané cestoviny s tuniakom
ZDRAVÉ RECEPTY: Ak si počas letných dní, okrem šalátov a polievok, chcete z času načas dopriať aj niečo zapekané. Cestoviny s tuniakom a zeleninou si pripravíte za necelých 30 minút, chuťovo vám budú pripomínať obľúbené lasagne.
Zapekané cestoviny s tuniakom
Ak máte radi tuniaka v konzerve, ale napr. paradajková šťava vám spôsobuje kyselinu, tento recept vás poteší. Okrem tuniaka použijeme rôzne druhy čerstvej zeleniny, cestoviny a nezabudneme ani na sójovú smotanu, ktorá nezaťaží vaše trávenie. Ak vám však paradajková šťava neprekáža, recept na celozrnné cestoviny s tuniakom nájdete tu.
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Zdravotné účinky: špenát
- udržiava naše oči a kosti zdravé
- pomáha pri trávení a zápche
- vyplavuje toxíny z hrubého čreva
- jeho pravidelná konzumácia udržuje našu pokožku zdravú
Zdravotné účinky: paprika
- pomáhajú pri chudnutí
- znižujú hladinu cholesterolu
- vďaka vitamínu C pomáhajú udržiavať náš imunitný systém silný (stačí vám 1 šálka)
- znižujú riziko rakoviny prsníkov
Zdravotné účinky: parmezán
- je zdrojom vápnika, ktorý udržuje vaše kosti zdravé
- vďaka vitamínu A udržuje vašu kožu a zuby zdravé
- je vhodný najmä pre deti a mladistvých
- je vhodný pre tých, ktorých organizmus netoleruje laktózu = mliečny cukor
Pozrite si aj naše ďalšie recepty na cestoviny – veríme. že vás inšpirujú.
Veríme, že vám naše cestoviny s tuniakom budú chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.