Recept je rýchly, jednoduchý a zasýti. Vhodný ako teplá večera. Jedlo pre vás pripravili Stvory z kuchyne.
Čo potrebujeme (2 porcie): |
Postup: |
- 100 g kuskusu
- 200 g uvareného nakladaného cíceru (Bio v skle)
- 4 PL olivového oleja
- 2 ČL kurkumy
- Soľ
- Údené Lunter tofu, alebo iné obľúbené
- 2 PL sójovej omáčky
- 2 hrste baby špenátu
- 2 zrelé avokádo
- Čierny sezam
- Biely jogurt
|
- Kuskus si pripravíme ako prvú. Celé množstvo zalejeme vriacou vodou v pomere 1:2 (kuskus : voda). Pridáme pár kvapiek olivového oleja a soľ. Prikryjeme tanierikom a necháme odstáť.
- Cícer si dôkladne prepláchneme niekoľkokrát a následne poriadne osušíme v papierovej utierke. Zalejeme 4 PL oleja, pridáme kurkumu a osolíme. Premiešame, aby sa obalil každý kúsok cícera.
- Vezmeme veľkú panvicu, rozpálime a na sucho pražíme. Občas premiešame. Odporúčam počas praženia panvicu prikryť, občas sa cícer hrá na popcorn a puká. Pražíme cca 3-5 minút.
- Na druhej panvici si opečieme tofu, ktoré potrieme sójovou omáčkou.
- Špenát si môžete nechať surový, alebo ho tiež spariť narýchlo na panvici s olivovým olejom, prípadne pridajte 1 strúčik cesnaku.
- Všetko uložíme do misky. Navrch nakrájame avokádo a posypeme čiernym sezamom. Podávame s bielym jogurtom. Jogurt si môžete dochutiť kurkumou a soľou. Ak obľubujete výraznejšie dressingy, pripravte si medový dressing z olivového oleja, medu a pomarančovej štavy.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče