Odštartujte jar superzdravou pizzou s celozrnnou múkou, olivovým olejom a chutnou zmesou z lahôdkového tofu. Recept pre vás pripravila Nikoleta Kováčová z dvojice Raw Mother&Daughter.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
Na cesto:
- 200 g celozrnnej múky
- 130 ml vody
- 3 g droždia
- 4 g soli
- 1 PL olivového oleja
Na tofu zmes:
- 1 balenie lahôdkového TOFU
- Strúčik cesnaku
- Lahôdkové droždie
- 1 PL olivového oleja
- 2 PL citrónovej šťavy
- Soľ
- Bazalka
Ingrediencie na pizzu:
- Krájané paradajky na potretie
- Tofu zmes
- Cuketa
- Brokolica
- Oregano
|
- Ako prvé si pripravíme cesto. Celozrnnú múku, vodu, droždie, olivový olej a soľ spolu zmiešame a necháme kysnúť 40 minút na teplom mieste.
- Kým cesto kysne, pripravíme si všetky ingrediencie na pizzu. Tofu si nadrobíme na malé kúsky, pridáme strúčik cesnaku, olivový olej, lahôdkové droždie, citrónovú šťavu, soľ a bazalku. Všetko spolu premiešame. Ostatné ingrediencie rozkrájame na menšie kúsky.
- Predhrejeme si trúbu na 200 °C. Vykysnuté cesto vyvaľkáme do tvaru kruhu. Na plech položíme papier na varenie a položíme naň pripravené cesto.
- Cesto potrieme krájanými paradajkami a pridáme všetky ingrediencie – tofu zmes, brokolicu, cuketu a oregano. Pečieme 20 minút na 200 °C.
- Hotovú pizzu nakrájame a podávame. Dobrú chuť!
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče