Hubové fašírky s bylinkami
Hubové fašírky majú svoju špecifickú chuť ale predovšetkým vôňu. To je zrejme dôvod, prečo tak máme radi všetky hubové jedlá. Huby sú tiež už tradične príležitosť, ako vynechať z jedálnička – aspoň na chvíľu – mäso.
Hubárska sezóna síce už nie je v plnom prúde ale v dobrom zelovoci sa dajú čerstvé huby kúpiť vždy. Treba si iba dávať pozor na ich čerstvosť. Je dobré nakupovať čerstvú zeleninu vždy u toho istého obchodníka, lebo ak ste jeho stály zákazník, vždy vám povie, či je zelenina čerstvá, alebo treba počkať na novú dodávku.
Hubové fašírky s bylinkami
Hubové fašírky majú veľa receptových variant. My sme sa rozhodli pre recept, ktorý je energeticky hodnotný – hladný určite neostanete – a pritom zdravý.
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Ako prílohu odporúčame šalát z čerstvej zeleniny, celozrnný chlieb alebo pečivo alebo môžete vyskúšať aj so slovenským zemiakovým šalátom. Tieto hubové fašírky sa veľmi dobre hodia aj s čerstvými paradajkami.
Niekomu by mohla chýbať omáčka alebo dressing – ale nepokazme si zdravý deň klasickou tatarkou. Čo napríklad niečo takéto?
Sójová tatárska omáčka: viete, ako si pripraviť?
Ak by ste experimentovania s fašírkami nemali dosť, môžeme vám odporučiť aj ďalší recept, ktorý voní niečim netradičným:
Fašírky s tofu a kokosom
Dúfame, že vám recept osvedčí a svieže hubové fašírky vám budú chutiť.
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty :