Pizza je pre mnohých najobľúbenejšie jedlo. Avšak, viete, aká môže byť jej príprava jednoduchá? Použite náš recept na zdravú karfiolovú pizzu a presvedčte sa.
Čo potrebujeme (na 2 pizze): |
Postup: |
- 1 karfiol
- 1 balenie tofu biele/natural
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 vajíčka
- soľ a korenie
- 1/2 lyžičky sušeného oregána
- 1 lyžica olivového oleja
- 150 ml paradajkové pyré
- 2 čerstvé paradajky
- 1 mozzarella
- hrsť čerstvej bazalky
|
- Karfiol nakrájame na menšie ružičky, ktoré najemno pomixujeme.
- Misku s karfiolom prikryjeme a vložíme na 8 minút do mikrovlnky, aby sa karfiol sparil.
- Necháme ho úplne vychladnúť, potom ho presypeme do textilnej utierky a vytlačíme z neho čo najviac tekutín.
- Tofu nastrúhame a pridáme ku karfiolu, rovnako ako pretlačený cesnak, vajíčka a celú zmes dochutíme soľou a korením.
- Dôkladne premiešame a zmes v tenkej vrstve uložíme na plech vystlaný papierom na pečenie.
- Základ pizze pečieme 10-15 minút pri 220°C.Medzitým si pripravíme paradajkovú omáčku.
- Na olivovom oleji osmahneme spoločne paradajkové pyré, nakrájané čerstvé paradajky a sušené oregáno. Ak chceme, necháme paradajky úplne rozvariť.
- Paradajkovou omáčkou potrieme vrch pizze, uložíme na ňu plátky mozzarelly a pečieme 20-30 minút pri 200°C.
- Upečenú pizzu dozdobíme lístkami čerstvej bazalky.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče