Máte chuť na zdravý snack? V tom prípade tu máme recept na chrumkavé zeleninové čipsy plné vitamínov
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 1 kel
- 1 cviklu
- 5 lyžíc olivového oleja
- 3 lyžičky soli
- 1 lyžičku čerstvého rozmarínu
- 1 strúčik cesnaku
- 1 lyžicu strúhaného parmezánu
|
- Cviklu postrúhame na tenké plátky (nie je potrebné ju šúpať, iba umyť).
- Tri lyžičky soli dôkladne zmiešame s nadrobno posekaným rozmarínom a pretlačeným strúčikom cesnaku.
- Vo veľkej mise plátky cvikle obalíme v 3 lyžiciach olivového oleja a rozmarínovo-cesnakovej
- Cviklu necháme stáť 15-20 minút, aby pustila šťavu („vypotila sa“).
- Medzitým si pripravíme kelové listy – odstránime hrubšie časti a budeme pracovať iba s listami.
- Pokrájame ich na menšie kúsky.
- Vo väčšej mise zmiešame 2 lyžice olivového oleja, 1 lyžicu parmezánu a do zmesi pridáme kelové
- Listy obalíme v zmesi a ukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
- Listy pečieme 12 minút pri 180°C.
- Cviklové plátky osušíme od šťavy, ktorú pustili a poukladáme ich na plech s papierom na pečenie.
- Pečieme 50 minút pri 150°C.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče