Lokše sa dajú pripraviť jednoducho a zároveň zožnú úspech pri každom stolovaní. Tentoraz ich podávané s marinovaným tofu a zdravou červenou kapustou. Prajeme dobrú chuť.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
Na lokše
- 700 g zemiakov
- 250 g špaldovej múky
- 1 lyžička soli
- 50 g masla
Na marinádu
- 250 ml olivového oleja
- Mletú rascu
- Štvorfarebné korenie
- 1 vetvičku tymianu
- 1 menšiu cibuľu
- 2 strúčiky cesnaku
- 3 kusy tofu biele
Na kapustu
- 1 červenú kapustu
- 4 lyžice kryštálového cukru
- 1 cibuľu
- 3 lyžice oleja
- 2 lyžice octu
- Soľ
- Rascu
- Mleté čierne korenie
|
- Zemiaky uvaríme, pretlačíme (ako na kašu), pridáme múku, soľ a spracujeme na tuhé cesto.
- Z kúskov cesta vyvaľkáme placky a pečieme na horúcej panvici z oboch strán.
- Nakoniec roztopíme maslo, ktorým lokšu potrieme.
- Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a opražíme na rozpálenom oleji. Dosypeme cukor, necháme skaramelizovať a stále miešame.
- Prisypeme kapustu, pridáme rascu a korenie- Mierne podlejeme vodou a necháme prikryté 15 minút dusiť.
- Potom odokryjeme a na miernom plameni necháme odpariť prebytočnú vodu. Dochutíme octom.
- Tofu Prekrojíme na užšie plátky a marinujeme v marináde aspoň 8 hodín.
- Následne grilujeme na 180 stupňoch približne 15 minút
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče