18 feb 2015
Pečené rizoto s domácim pestom
ZDRAVÉ RECEPTY: Dnes sme si pre vás pripravili recept na pečené rizoto s domácim pestom. Asi sa nenájde nikto, kto by ho nemal rád. Pripravujeme ho na rôzne spôsoby nielen v lete, ale aj v zime. Je ľahké na prípravu, na trávenie a vždy nás zasýti.
Pečené rizoto s domácim pestom
Príprava tohto receptu na rizoto je síce trochu časovo náročnejšia, na druhej strane je však zdrojom vitamínov, ktoré v tomto ročnom období potrebujeme. Kombinácia ryže, domáceho pesta, orechov a parmezánu je jednoducho chuťovo neodolateľná.
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Zdravotné účinky: parmezán
- je zdrojom vápnika, ktorý udržuje vaše kosti zdravé
- vďaka vitamínu A udržuje vašu kožu a zuby zdravé
- je vhodný najmä pre deti a mladistvých
- je vhodný pre tých, ktorých organizmus netoleruje laktózu = mliečny cukor
Do domáceho pesta sme použili aj bazalkové tofu, ktoré je zdrojom kvalitných rastlinných bielkovín a ktorého konzumácia je vhodná aj pre deti: sója a deti
Prajeme vám dobrú chuť a veríme, že vás náš recept na pečené rizoto s domácim pestom naozaj poteší.