zapekané cestoviny

Provensálske zapekané cestoviny s tofu

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTYZapekané cestoviny sú pomerne obľúbeným jedlom všetkých vekových kategórií. Dnes sme si pre vás pripravili recept s príchuťou provensálska a obsahom kvalitných bielkovín z tofu. 

Provensálske zapekané cestoviny s tofu

Príprava tohto receptu vám potrvá asi 30 minút. Zapekané cestoviny, tofu a provensálske bylinky idú však veľmi dobre dokopy, takže vás za toto voňavé a chutné jedlo budú milovať najmä vaši blízki.

Čo potrebujeme:

Postup:

  • 400 g cestovín
  • 2 ks údeného TOFU
  • 150 g baby karotky
  • 150 g brokolice
  • 70 g cibule
  • 100 g papriky (tricolora)
  • 70 g póru
  • 100 g cukiny
  • 70 g olív
  • 0,5 dcl oleja
  • 1/2 KL vegety
  • štipka provensálskeho korenie
  • štipka petržlenovej vňate
  • 250 g tvrdého syra
  • 2 ks vajec
  • 2,5 dcl mlieka
  • soľ
  1. Nakrájanú zeleninu sprudka opražíme na oleji/alebo rozmrazíme krátko vo vriacej vode a na vymastenom plechu zmiešame s uvarenými cestovinami a na kocky nakrájaným TOFU, olivami a koreninami.
  2. Prelejeme to vyšľahanými vajcami s mliekom a zasypeme nastrúhaným syrom.
  3. Pečieme pri 170˚C asi 30-40 minút (podľa výšky plechu).

Prajeme vám dobrú chuť