Špenát a huby sú skvelou kombináciou, ktorá zasýti a dodá telu, čo potrebuje. Vyskúšajte chutný quiche na zemiakovej kruste a potešte tak svoje chuťové poháriky.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 3 veľké zemiaky
- 1 balenie tofu biele/natural
- 1 tofu biele/natural
- 150 ml zakysaného sójového nápoja
- 2 lyžice olivového oleja
- 150 g šampiňónov
- 2 hrste špenátu
- 1 strúčik cesnaku
- hrsť čerstvej pažítky
- hrsť čerstvej bazalky
- korenie, soľ
|
- Zemiaky očistíme a nakrájame na tenké plátky. Formu vytrieme olejom alebo vystelieme papierom na pečenie a na dno a kraje poukladáme plátky zemiakov.
- Na olivovom oleji opražíme šampiňóny nakrájané na plátky, celý strúčik cesnaku a po približne 3 minútach pridáme čerstvý špenát. Restujeme, dokým sa špenát nesparí na polovičnú veľkosť.
- Osolíme, okoreníme, vyberieme cesnak a stiahneme z ohňa.
- Tofu a zakysaný sójový nápoj rozmixujeme dohladka. Zmiešame so zmesou šampiňónov a špenátu, s posekanou pažítkou a bazalkou a celú zmes dochutíme soľou a korením.
- Náplň nalejeme na plátky zemiakov. Pečieme 35-40 minút pri 180 stupňoch, po upečení necháme ešte 5 minút sadnúť.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče