Studená „raw“ zeleninová polievka
ZDRAVÉ RECEPTY: Počas teplých dní sa medzi nami nájde asi len málokto s chuťou na vysmážané, pečené či iné druhy ťažkých jedál. Studená zeleninová polievka je chuťovo vynikajúca a pre vyšší obsah vitamínov a vlákniny aj výživnejšia.
Studená „raw“ zeleninová polievka
Na umývanie hrncov a teplo pri varení teda môžete úplne zabudnúť. K príprave za 15 minút vám postačia čerstvé ingrediencie, mixér na smoothie a zopár misiek pre vás a vašu rodinku.
Čo potrebujeme: | Postup: |
Naša rada:
|
|
Ak sa namiesto kešu rozhodnete pre biele tofu, všetky dôležité informácie o zdravotnom prínose sóje na naše zdravie nájdete tu: sója a zdravie.
Zdravotné účinky: čerstvý špenát
- udržiava naše oči a kosti zdravé
- pomáha pri trávení a zápche
- vyplavuje toxíny z hrubého čreva
- jeho pravidelná konzumácia udržuje našu pokožku zdravú
Pre ďalšie chutné recepty s obsahom špenátu napíšte do nášho vyhľadávača slovo „špenát“
Zdravotné účinky: čili papričky
- majú protizápalový účinok
- pomáhajú pri chudnutí
- bojujú proti bolesti
Pre ďalšie chutné recepty s obsahom čili papričiek napíšte do nášho vyhľadávača slovo „chilli„
V recepte sme použili aj čerstvú bazalku, ktorá okrem iného odbúrava tuky, čistí močové cesty a zlepšuje metabolizmus. Všetko dôležité (vrátane pestovania, využitia v kuchyni …) sa dočítate v našom článku: bazalka – život s bylinkami.
Veríme, že vám studená zeleninová polievka bude chutiť a že tiež oceníte jej pomerne krátku prípravu (iba 15 minút). Prajeme vám dobrú chuť.