Syrovo-brokolicová krémová polievka
ZDRAVÉ RECEPTY: Počas chladných zimných večerov padne každému z nás vhod teplá polievka, ktorá je vďaka svojej krémovej konzistencii s obsahom syra a brokolice naozaj lahôdkou. Syrovo- brokolicová krémová polievka sa stane obľúbenou v celej vašej rodine, stačí ju raz vyskúšať.
Syrovo- brokolicová krémová polievka
V prípade, že trpíte celiakiou, vymeňte celozrnnú špaldovú múku za bezlepkovú (napr. pohánkovú alebo kukuričnú). Viac sa o múkach dozviete v článku: zabudnuté obilniny sa vracajú, aby naše zdravie dostalo druhú šancu.
Čo potrebujeme: | Postup: |
|
|
Syr Čedar – zaujímavosti
- je tvrdý syr pochádzajúci z juhozápadného Anglicka (pôvodom z obce Cheddar), kde dozrievajú v jaskyniach
- má tradične tvar valcovitých bochníkov vážiacich 27,5 kg
- jednotlivé bochníky sa obväzujú, aby získali tvrdú sivohnedú kôru
- syry dozrievajú 6 až 18 mesiacov
- má hladkú a dosť tvrdú štruktúru, nie je ohybný ani drobivý
- cesto je zlatožlté, vekom postupne tmavne
- chuť mladého syra je dosť nevýrazná a orechovo-sladkastá, často v nej cítiť jemnú slanú príchuť
- ako syr dozrieva, chuť sa stáva silnou a plnou, nadobúda vynikajúcu orieškovú príchuť
- staršie syry majú chuť silnej slanej kyslosti
- v súčasnosti sa okrem pravého čedaru vyrábajú aj s celou škálou rozmanitých prísad: rascou, celým korením,pivom, cesnakom, petržlenovou vňaťou, orieškami, hrozienkami alebo sladkou nakladanou zeleninou
Zdroj: Wikipédia
Tento recept obsahuje aj celozrnnú špaldovú múku, o ktorej liečivých účinkoch sa dozviete v článku: špalda – podpora zdravia.
Veríme, že vám syrovo- brokolicová krémová polievka bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.
Ak máte radi polievky, viac receptov nájdete v kategórii Polievky