30 mar 2015
Špenát v zemiakovom cestíčku
ZDRAVÉ RECEPTY: Náš dnešný dezert je kombináciou bazalkového tofu, parmezánu, varených zemiakov, jarných cibuliek, duseného špenátu a nezabudli sme ani na syr ricottu.
Špenát v zemiakovom cestíčku
Tento recept je nielen tradičným receptom na Veľkú noc, ale vďaka použitým surovinám si na ňom pochutia milovníci zdravšej kuchyne, a tiež vaše detičky.
Čo potrebujeme: | Postup: |
Cesto:
Plnka:
Naviac:
|
Cesto:
Plnka:
|
Zdravotné účinky: špenát
- udržiava naše oči a kosti zdravé
- pomáha pri trávení a zápche
- vyplavuje toxíny z hrubého čreva
- jeho pravidelná konzumácia udržuje našu pokožku zdravú
Zdravotné účinky: parmezán
- je zdrojom vápnika, ktorý udržuje vaše kosti zdravé
- vďaka vitamínu A udržuje vašu kožu a zuby zdravé
- je vhodný najmä pre deti a mladistvých
- je vhodný pre tých, ktorých organizmus netoleruje laktózu = mliečny cukor
Veríme, že vám bude náš špenátový dezert naozaj chutiť. Ak máte radi špenát, viac receptov nájdete tu: špenát. Nezabúdajte však najmä na našu obľúbenú špenátovú polievku s obsahom zdravých rastlinných bielkovín.