špenát

Špenát v zemiakovom cestíčku

Print Friendly

ZDRAVÉ RECEPTY: Náš dnešný dezert je kombináciou bazalkového tofu, parmezánu, varených zemiakov, jarných cibuliek, duseného špenátu a nezabudli sme ani na syr ricottu. 

Špenát v zemiakovom cestíčku

Tento recept je nielen tradičným receptom na Veľkú noc, ale vďaka použitým surovinám si na ňom pochutia milovníci zdravšej kuchyne, a tiež vaše detičky.

Čo potrebujeme: Postup:

Cesto:

  • 400 g uvarených zemiakov v šupke, nastrúhaných najemno
  • 100 g strúhaného parmezánu
  • 4 PL špaldovej múky
  • Soľ
  • 1 Žĺtok

Plnka:

Naviac:

  • 1 bielok na potretie

 

 

 

Cesto:

  • Rúru predhrejeme na 185 stupňov C
  • Nastrúhané zemiaky osolíme, pridáme parmezán, žĺtok, múku, spolu premiešame a vypracujeme cesto
  • Cesto rozvaľkáme na pomúčenej doske, nakrájame ho na rovnomerné trojuholníky
  • Každý trojuholník naplníme plnkou, zavinieme a poukladáme na plech vyložený papierom na pečenie
  • Každý kus potrieme bielkom a vo vyhriatej rúre ich upečieme do zlatista
  • Podávame so sójovou smotanou

Plnka:

  • Čerstvý špenát sparíme, prebytočnú vodu vytlačíme a nakrájame ho na menšie kúsky
  • Špenát osolíme, pridáme zemiaky, nadrobno nakrájanú cibuľku, rozmixované tofu, soľ, mleté čierne korenie, syr ricotta, spolu dobre premiešame

 

 Zdravotné účinky: špenát

špenát

  • udržiava naše oči a kosti zdravé
  • pomáha pri trávení a zápche
  • vyplavuje toxíny z hrubého čreva
  • jeho pravidelná konzumácia udržuje našu pokožku zdravú

Zdravotné účinky: parmezán

špenát

  • je zdrojom vápnika, ktorý udržuje vaše kosti zdravé
  • vďaka vitamínu A udržuje vašu kožu a zuby zdravé
  • je vhodný najmä pre deti a mladistvých
  • je vhodný pre tých, ktorých organizmus netoleruje laktózu = mliečny cukor

Veríme, že vám bude náš špenátový dezert naozaj chutiť. Ak máte radi špenát, viac receptov nájdete tu: špenát. Nezabúdajte však najmä na našu obľúbenú špenátovú polievku s obsahom zdravých rastlinných bielkovín.