Tento jednoduchý recept na vianočný šalát nahrádza majonézu údeným tofu. Nielenže je zdravší, ale je aj rýchlejší na prípravu, čo Vám dovolí ušetrené chvíle užiť v kruhu blízkych.
Čo potrebujeme: |
Postup: |
- 2 ks údeného tofu
- 500 g zemiakov
- 300 ml repkového oleja
- 300 ml sójového nápoja
- zavárané kyslé uhorky (cca 4 ks)
- 1 ks cibuľa
- 5 lyžíc mrazeného hrášku
- 2 lyžice kremžskej horčice
- 1 citrón
- 1 lyžička soli
- 1/2 lyžičky čierneho korenia
- 300 ml vody
|
- Zemiaky uvaríme v šupke a necháme pol hodinu vychladnúť.
- Ešte teplé zemiaky očistíme a nakrájame na malé kocky. Údené tofu tiež nakrájame na malé kocky.
- Pridáme nakrájanú cibuľku a uhorky, prisypeme hrášok, soľ a korenie a potom premiešame.
- Sójový nápoj zmiešame s repkovým olejom a citrónovou šťavou a následne vylejeme do šalátu.
- Na záver dochutíme horčicou.
|
Inšpirovali sme vás? Vyskúšajte aj iné naše recepty:
Cestoviny a pizza
Jedlá bez mäsa
Dezerty a koláče