Výdatná praženica pre labužníkov
ZDRAVÉ RECEPTY: Aj vy každé ráno premýšľate nad tým, čo dobré si dopriať na raňajky? Praženica je nepochybne stará dobrá klasika, my sme sa ju však rozhodli urobiť zdravšou a preto sme ju doplnili o také ingrediencie, ktoré sa navzájom výborne dopĺňajú.
Výdatná praženica pre labužníkov
Aby sme zachovali tradičnú chuť, použili sme vajíčka. Tie sme však naviac spojili s nastrúhaným bielym tofu, zelenou špargľou, sójovým mliekom, ovčím syrom, bylinkami a korením, čím sme cieľ „zdravšia“ naozaj dodržali. Ak vajíčka z nejakého dôvodu nemáte radi, vyskúšajte napr. recept na praženicu bez vajec.
Čo potrebujeme: | Postup: |
Naša rada:
|
|
V recepte sme použili zelenú špargľu, ktorá je zdrojom:
- vitamínu A, B2, B6, C, kyseliny listovej, draslíka, horčíka, fytochemikálií (karotenoidy, flavonoidy)
Viac sa o zdravotných účinkoch špargle dozviete v článku – Viete, aký zdravotný prínos má pre vás špargľa?
Ak premýšľate nad tým, prečo by ste mali konzumovať potraviny s obsahom kyseliny listovej, viac sa dočítate v článku: rakovina: máte strach? Zaútočte tanierom!
Zdravotný prínos: parmezán
- je zdrojom vápnika, ktorý udržuje vaše kosti zdravé
- vďaka vitamínu A udržuje vašu kožu a zuby zdravé
- je vhodný najmä pre deti a mladistvých
- je vhodný pre tých, ktorých organizmus netoleruje laktózu = mliečny cukor
V prípade, že máte dostatok času, odporúčame vám pripraviť si aj domáce špaldové bagety. Veríme, že vám naša praženica bude chutiť. Prajeme vám dobrú chuť.